Tratamente de Protetică și Estetică Dentară pe care le realizăm la clinica 7 Pirouette - The Dental Hub
Albire dentară cu laser
Albirea dentară cu laser este o procedură care presupune aplicarea unui gel de albire pe suprafețele dinților și activarea acestui gel cu laserul.
Gelul de albire se aplică după ce, în prealabil, s-a aplicat un gel de protecție pe suprafețele gingiilor. După procedura de albire propriu-zisă și înlăturarea celor 2 geluri de pe ginii și dinți, pe suprafețele dentare se va aplica o substanță care să le scadă sensibilitatea.
Procedura de albire cu laser este mai puțin invazivă decât alte proceduri de albire dentară, iar eventuala sensibilitate apărută după, se remite de regulă, în 2-3 zile.
Scanare intraorală (Amprentă digitală)
Scanarea digitală constă în înregistrarea aspectului tridimensional al dinților cu ajutorul unui scanner și înlocuiește amprenta clasică (mulajul) și este mult mai fidelă și mai performantă decât aceasta.
Această scanare se realizează în cabinetul stomatologic, iar înregistrarea obținută se trimite laboratorului de tehnică dentară pentru realizarea viitoarei lucrări dentare (fațete dentare, lucrări protetice pe implant, inlay, onlay etc.).
Scanarea intraorală este utilizată și în implantologa digitală, caz în care se suprapune peste examinarea CBCT a aceluiași pacient, pentru stabilirea exactă a dimensiunilor și direcției osului și determinarea axului de inserție a implantelor dentare și realizarea ghidului chirurgical. Citește mai mult aici.
Fațete dentare
Atunci când dinții din zona estetică prezintă modificări de formă sau culoare, fațetele dentare ne ajută să corectăm aceste modificări și să aducem aspectul estetic cât mai aproape de forma și culoarea ideală.
Inlay, Onlay, Overlay sunt echivalentul plombelor, dar sunt realizate în laboratorul de tehnică dentară. De obicei, se optează pentru acest tip de plombe în situațiile în care lipsește o cantitate considerabilă de substanță dentară.
Avantajele lor sunt următoarele:
Rezistență superioară plombelor realizate în cabinetul stomatologic;
Închidere etanșă la nivelul suprafeței dentare.
Coroană Dentară (materiale: metalo-ceramică, integral ceramică, zirconiu)
Coroana dentară este îmbrăcămintea, de forma dintelui, care se cimentează pe dintele șlefuit sau reconstruit.
Coroanele dentare pot fi pe un singur dinte, pe mai mulți dinți (individuale sau nu) sau pot fi elementele de sprijin ale unei punți dentare care înlocuiește unul sau mai mulți dinți care lipsesc.
Coroană dentară pe implant
Coroana dentară pe implant este dințișorul realizat în laboratorul de tehnică dentară, care se atașează pe implantul inserat în os.
Aceasta se poate realiza din mai multe materiale (metal și ceramică, zirconiu și ceramică, integral ceramică sau integral zirconiu) și poate să fie înșurubată în implant sau cimentată pe un suport (bont) atașat implantului.
În cazul mai multor implanturi, se vor realiza fie mai multe coroane individuale, fie o singură lucrare formată din mai multe elemente.
Proteze dentare (totale sau parțiale – punți dentare)
Protezele dentare clasice sunt acele lucrări protetice care înlocuiesc mai mulți dinți și pot fi: fie atașate de dinții existenți, prin diferite sisteme, fie înlocuiesc toți dinții și se sprijină doar pe gingie.
Lucrare protetică provizorie
Lucrarea protetică provizorie este realizată din material estetic și înlocuiește dinții care lipsesc, sau acoperă dinții șlefuiți, pentru o perioadă limitată de timp.